Foto Schoolreis 05

Hoe werkt Leergeld IJsselstein?

Nadat u een aanvraag hebt gedaan voor een bijdrage van Leergeld IJsselstein, komt  een medewerker bij u thuis langs. Hij of zij bekijkt samen met u uw situatie. Wat zijn de activiteiten waar uw kind niet aan kan meedoen? Wat kunnen andere instanties, zoals de gemeente of de U-pas voor u betekenen? En wat kan Leergeld IJsselstein voor u doen? 
Om uw kind optimaal te helpen, werkt Leergeld IJsselstein samen met verenigingen, scholen en bedrijven. Zo kan Leergeld IJsselstein ervoor zorgen dat sportbenodigdheden of een fiets zo voordelig mogelijk aangeschaft kunnen worden. Voor een schoolreisje kunnen we bekijken of er speciale afspraken met de school gemaakt kunnen worden. Leergeld IJsselstein kan zo nodig bijspringen. In IJsselstein voert Leergeld voor de gemeente het beleid uit dat zich erop richt om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen het A-zwemdiploma te laten halen. En indien nodig kan vanaf groep 7 een fiets worden aangevraagd en voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan een computer.

Welke kinderen komen in aanmerking voor steun van Leergeld IJsselstein?

Als uw inkomen maximaal 125% van het bijstandsniveau is, komt uw kind waarschijnlijk in aanmerking voor hulp van Leergeld IJsselstein. Hoge schulden kunnen een andere reden zijn voor Leergeld IJsselstein om uw kind te helpen. De situatie wordt per gezin bekeken. Uw kind moet in ieder geval tussen de 4 en 18 jaar oud zijn.

Wat moet u laten zien?

Als de medewerker van Leergeld IJsselstein langskomt, dan is het voldoende om de U-pas te laten zien, omdat de inkomensnorm van de U-pas gelijk is aan die van Leergeld IJsselstein. Als u geen U-pas hebt, dan wordt er uitgebreid naar uw financiƫle situatie gekeken (salarisstroken en een overzicht van eventuele schulden).

Krijgt u geld?

Leergeld IJsselstein treft zelf regelingen voor uw kind met verenigingen, winkels en scholen. Als er betaald moet worden, rekent Leergeld IJsselstein dit direct met hen af. U krijgt zelf als ouder geen geld in handen.